21st Century Museum of Contemporary Art, SANAA

20140713-093648.jpg
This art centre is quite unique in its appearance and plan layout, with the circular frame containing squares of varying sizes and depths. The circulation within is also impressive as visitors can choose their own way through the building (without/before paying the entrance fee for private galleries), giving it a distinct public feel despite large sections being private.

20140713-093541.jpg

The building has SANAA’s minimalist aesthetics and cleverly expands and adds interest to otherwise white spaces through a reflective surfaces, slits of light which intercept passageways, and glass views into different spaces within the gallery. The glass circular exterior directly connects the centre to its park surroundings, which also feels like an extension of the centre space with art pieces and a circular path.

20140713-093935.jpg

20140713-094003.jpg

20140713-094038.jpg

20140713-094107.jpg

20140713-094137.jpg

20140713-094203.jpg

20140713-094237.jpg

20140713-094327.jpg

20140713-094422.jpg

 

Advertisements
This entry was published on June 25, 2014 at 1:02 am. It’s filed under Architecture, Design, Japan, Modern Architecture, Museum, Pritzker Prize, SANAA and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: